Aktuellt

Utrustning för yogapass

Många instruktörer ber sina elever att ta med sin egen yogamatta till klassen, en av de mest grundläggande delarna av yoga undervisning. Men vad är en yogamatta? Detta är en fråga som alla yogalärare bör svara på själva.

Yoga är ett bra, avkopplande sätt att rensa ditt sinne. Det är en fartfylld, men lugnande praxis som hjälper till att lindra stress och hjälper dig till ett djupt tillstånd av avkoppling. En yogamatta, eller mattor, är en viktig utrustning, men för att få ut det mesta av din praktik måste du också ha någon form av yoga kläder.

Den första delen av yoga kläder du behöver är en yoga kjol. I yoga klass, är det vanligt att bära shorts eller kjolar istället för en kjol eller topp. Detta beror på att bära en kjol eller topp gör att du ser ut som du inte tränar yoga alls. En av de vanligaste misstagen en student gör är att försöka täcka upp sin kropp med yoga kläder. Istället är det bäst att bära en kjol, eftersom det gör att du kan bli mer bekväm i dina kläder och ge dig lite andrum. Yoga byxor är en annan bit av yoga kläder som du måste ha. De är inte lika bekväma eller lika snygga som en kjol, men de är mycket bättre än att inte bära något alls. Som en kjol, yoga byxor bärs under midjan, även om de kan bäras nästan var som helst. Det finns många stilar och färger att välja mellan när det gäller yoga byxor.

Investerar i sköna mjuka yogakläder

Du måste också ha yogabyxor, en yogamatta och en yogahandduk. Alla dessa objekt kommer att gå ihop och gör att du kan sträcka, så du inte känner dig öm efter klassen. En annan fördel med att ha en yogamatta är att du kommer att ha något att placera under din övre rygg, för att hjälpa till med stöd. Som nybörjare skulle det bästa alternativet vara att investera i en yogamatta. Du vill inte riskera att skada dig själv genom att försöka öva utan en matta, eftersom du kan hamna riva den övre delen av kroppen. Om du har funnit att din nuvarande yoga klass inte erbjuder dig en matta, kan du behöva köpa en på egen hand.

Du kan köpa din egen yogamatta, eller hyra dem på din lokala gym eller skola. Du vill inte köpa en ny matta bara för att ta reda på att den inte är lämplig för den typ av yoga du gör. Tänk bara på att du förmodligen kommer att få någon typ av yoga kläder innan du någonsin väljer att investera i en matta, så tänk på det också.

Besök denna sida hälsomagasinet.se om hälsa för mer information.