Personlig assistans

Att göra för dig som har personlig assistans i Malmö

Har man blivit beviljad personlig assistans har man förmodligen en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att vardagen är svår att klara av på egen hand. Det kan också vara svårt att hitta passande aktiviteter men med hjälp av hjälpmedel och sina personliga assistenter finns mer än man tror att tillgå, tack vare att samhället blir mer och mer handikappanpassat. Har man personlig assistans och bor i Malmö finns det mycket skoj man kan hitta på tillsammans med sina assistenter.

Gå på museum

Att alla ska ha rätt att gå på museum är en självklarhet, även om man sitter i rullstol eller har svårt att prata. De allra flesta museum i Sverige är handikappanpassade, så den som har personlig assistans och är bosatt i Malmö finns det många spännande museer att besöka. Ta en trevlig dagstur på Moderna Museet eller njut och smaka gott på Malmö Chokladfabriksmuseum. Staden har gott om olika museum och det finns garanterat något som passar för alla. Många har också ett eget café eller restaurang så det finns möjlighet att äta något om man önskar. En del museum erbjuder även gratis entré för en medföljande assistent.

Upptäck naturen

Sköna naturområden och vackra parker finns det också gott om, och lite frisk luft kan göra gott för alla. Har man personlig assistans kan man ta med sina assistenter på en härlig dagstur till exempelvis Klaghamns udde, som är en väldigt välbesökt pärla som erbjuder kritvita stränder, grillplatser, lekplatser och toaletter. Här finns en handikappanpassad badplats där man kan njuta av ett härligt dopp under en varm sommardag.

Gå på bio

En fredagskväll avslutas på allra bästa sätt med en bra film framför en stor bioduk. De allra flesta av dagens biografer erbjuder ett par handikappanpassade platser och det brukar inte vara några större problem att ta sig fram med rullstol. Njut av en rolig komedi eller spännande thriller, att gå på bio är aldrig fel.
Fler och fler platser blir handikappanpassade, så att man med enkelhet ska kunna ta sig fram med rullstol och andra hjälpmedel. Ändå finns det mycket att jobba med men för den som har personliga assistenter med sig ut på olika aktiviteter blir vardagen både lättare och roligare, oavsett om man väljer att spendera dagen inomhus på museum eller ute i friska luften.